Pit4U – Meer Vitaliteit en Balans

Hallo! Welkom op deze site. Ik ben Janine van Schaik en Pit4U is mijn bedrijf voor gezondheid en balans.

Pit staat voor energie,

Voor verbinding met jezelf,

Voor potentie tot groei en ontwikkeling.

Als Vitaliteitscoach en Docent Do-In yoga geef ik lessen bij je thuis, op locatie, outdoor en online. Yoga aan groepen en individueel. Coaching en consult, workshops voor bedrijven en beeldschermwerkers, yoga als cadeau.

Wat  is Do-In
Do-In is een Oosterse bewegingskunst die een paar duizend jaar geleden is ontstaan in het oude China, in dezelfde tijd als de traditionele Chinese geneeskunde. Hierdoor zijn er veel overeenkomsten tussen die twee.

De oosterse visie gaat ervan uit dat je lichaam, naast de bekende stelsels van bloedvaten, zenuwen en spieren, ook een uitgebreid systeem van meridianen (energiebanen) heeft waardoor de energie door je lichaam stroomt. Als deze levensenergie goed stroomt, voel je je fit en gezond, kalm, helder en in balans. Als er stagnaties zijn, ontwikkel je klachten.

In het begin zijn die vaak nog klein en onopvallend: spanning, vermoeidheid, huiduitslag of een zeurende pijn. Blijft de blokkade, dan worden de klachten langzaam erger. Het is dus belangrijk om onbalans in een vroeg stadium te herkennen en te herstellen. Do-In is een mooie manier om de energie weer te laten stromen.

Do-In betekent letterlijk: ‘de energie door de meridianen leiden door de ledematen te strekken en te bewegen’.

Dit geeft een beeld van wat het te bieden heeft. Door oefeningen kan de energie weer in beweging komen, kunnen stagnaties worden opgeheven en kom je weer lekker in je vel. Dit kan natuurlijk ook door sporten of door te ontspannen, maar omdat Do-In uitgaat van de mens als geheel worden alle aspecten erin meegenomen.

Bij Do-In werk je met beweging, ademhaling, meditatie en visualisaties. En vanuit de samenhang met de Chinese geneeswijze ook met zelfmassage en acupressuur. Hierbij kun je via speciale punten op het lichaam de energie beïnvloeden, waardoor deze beter kan stromen. Daarnaast kun je gebruik maken van voeding om dit proces te ondersteunen. Do-In is een zachte manier om je lichaam in beweging te brengen en de energie weer te laten stromen.

Doordat Do-In gebruik maakt van verschillende technieken, is het geschikt voor iedereen. Ook als je chronische klachten hebt, zul je op deze manier meer balans gaan ervaren. De zelfmassages, acupressuur en visualisaties kun je zelfs doen als je bedlegerig bent of ziek; of als je een beperkte ruimte hebt, zoals op kantoor. Dit betekent dat je Do-In makkelijk kunt inpassen in je dagelijks leven; je kunt het toepassen achter je beeldscherm, in de trein of terwijl je staat te wachten bij de kassa. Ook zonder ingewikkelde houdingen kun je de levensenergie weer laten stromen. En mocht je juist meer willen, dan zijn er allerlei strekkingen en oefeningen die je kunt uitbreiden zover als passend is voor jou. Hierdoor is Do-In een weg naar meer energie, gezondheid en balans voor iedereen: jong en oud, flexibel of stijf, met of zonder ervaring.

Ik heb de opleiding gevolgd aan de Do-In Academy in Leiden. https://www.DoInacademy.com/

Als voorbeeld van een acupressuurpunt:
Long 1. Dit punt ligt in het hoekje tussen je sleutelbeen en je schouderkop. Je voelt daar een holletje, net onder je sleutelbeen. De energiestroom komt hier vaak in het gedrang door de houding bij bv. beeldschermwerk: de voorover gebogen rug en schouders. Kom daarom rechtop zitten als je dit punt behandelt.                     

Je kunt erover strijken, het verwarmen, erop kloppen met je vingers of een ontspannen vuist of er wat druk op geven. Voel wat je prettig vindt. Het geeft ademruimte, zodat je dieper en rustiger kunt ademen. Soms merk je dat je weer nieuwe inspiratie krijgt. Bij verkoudheid helpt het om slijm te transformeren, waardoor je minder hoest. Ook is het fijn om dit punt te masseren bij schouderpijn. Het kan zijn dat je opeens beseft dat je dit intuïtief al doet!

Actueel
Met veel plezier geef ik les aan groepen of begeleid ik jou individueel op weg naar meer gezondheid en balans.
In de zomer zijn er buitenlessen en Yogawalks. In de winter geef ik Do-In lessen online. Wil je meer weten? Neem dan contact op via info@pit4u.nl

Wees welkom, tot gauw!

Reacties van deelnemers:
Ik ben verrast dat je met zulke eenvoudige oefeningen weer helemaal in balans kunt komen. Dit is geschikt voor iedereen!

Wat zijn er veel drukpunten die helpen! En allemaal op je eigen lichaam. Ik wist niet dat ik zulke punten had! Dit zou iedereen moeten weten!

Heel interessant! Je legt het zo mooi en laagdrempelig uit. Door wat je vertelt kan ik het nog beter voelen.

Je open, enthousiaste houding vind ik altijd zo fijn. Het was weer een heerlijke sessie Janine. Dankjewel!

Wat mooi om te ontdekken dat je sommige dingen al intuïtief doet!

Ik voel me heerlijk: weer helemaal ontspannen en opgeladen met nieuwe energie. Ik kan er weer helemaal tegen!

Ik wil dit wel elke dag…!!

Voorwaarden en disclaimer:
Geef blessures en beperkingen aan me door, zodat ik rekening met je kan houden.

Bij deelname aan de lessen, ga je ermee akkoord dat je de grenzen respecteert die je lichaam aangeeft. Het bewust nemen van die verantwoordelijkheid is een voorwaarde om van de zelfhelende werking van Do-In te kunnen profiteren.

In geval van twijfel of bij ogenschijnlijk onschuldige (gezondheids)klachten, raadpleeg altijd eerst je arts. Pit4U of de docent/coach van Pit4U kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele gevolgen, op welke wijze dan ook, voortkomend uit de lessen, workshops, coaching trajecten of individuele sessies.

info@pit4u.nl

Meer Vitaliteit en Balans