Programma

Actueel:

Heb je altijd al eens willen kennismaken met Do-In? Of is de variatie op een stoel misschien meer iets voor jou?
Kom dan op 16 oktober 2022 naar de Open Dag bij Studio Omnis in Leusden.
Van 12.00 – 17.00 uur kun je hier gratis lessen volgen.
De stoelyoga is om 14.00 uur. Dit is een laagdrempelige vorm van Do-In, geschikt voor alle leeftijden en een heerlijke manier om in beweging te blijven. Want ook op een stoel is er ontzettend veel mogelijk.
Om 16.00 uur is er een Do-In les op de yogamat.
En wil je meerdere lessen volgen, dat kan natuurlijk ook. Er worden deze dag allerlei bewegingsvormen aangeboden.

Aanmelden kan via de website:
https://studio-omnisleusden.nl/open-dag/
Maar gewoon binnenlopen mag ook.
Er is plaats voor 12 personen per keer en na elke les is er iets lekkers en gelegenheid voor vragen.

Do-In Yogalessen: De yogalessen geef ik in verschillende variaties. Net als bij veel andere vormen van yoga werken we met houdingen, strekkingen en dynamische oefeningen. Het speciale van Do-In is dat er tijdens de lessen ook gebruik wordt gemaakt van acupressuur. Hierbij activeer je bepaalde punten op je lichaam, waardoor je de energie beter laat stromen. Je kunt dit vaak letterlijk voelen. Sommige van deze acu-punten hebben een ontspannende werking, andere zijn meer activerend. Verder maken we gebruik van de adem, visualisaties en meditatie. Aan het eind voel je je meer vitaal, ontspannen en in balans. De lessen zijn geschikt voor iedereen. Op een laagdrempelige manier leg ik de oefeningen uit en krijg je opties om ze uit te voeren. Hierbij stem je altijd af op je eigen lichaam en maakt het niet uit of je lenig bent of stijf, ervaren of dat je nog nooit aan yoga hebt gedaan.

Online-lessen geef ik via ZOOM aan deelnemers uit het hele land. Via het beeldscherm verbinden we ons met elkaar en elke les heeft een eigen thema. Deze zijn soms gekoppeld aan het seizoen, met thema’s als: Laat de Lente-energie stromen, Vier de zomer!  Ook werk ik met thema’s als: aarden, versterk je immuunsysteem, soepele rug, spijvertering in balans, centreren, gezichtsyoga, lekker slapen.

Buitenyoga vindt plaats als Outdoor Do-In, op mooie locaties rondom Amersfoort of op aanvraag elders. Ook organiseer ik regelmatig Do-In walks, een yogatocht waarbij we onderweg op verschillende plekken een Do-In serie doen. Soms zijn er speciale thematochten, zoals Yoga op Dierendag en Yoga op de Hei.
Voor de buitenlessen zijn speciale cadeaubonnen verkrijgbaar.

Yoga individueel: Dit is mogelijk als losse les of in de vorm van een traject; bij je thuis, op locatie, buiten of online. In het geval van een losse les geef je aan wat je behoefte is of waaraan je graag wilt werken. Ik maak dan een speciale les voor jou, afgestemd op je vraag. Als je meer wilt, is een traject mogelijk. Tijdens een intake nemen we je vragen en wensen door en doen we een aantal oefeningen. Hierdoor achterhalen we de balans en onbalans in je energiesysteem, zodat duidelijk wordt wat er nodig is. Ik maak daarbij gebruik van oosterse diagnosetechnieken, zoals via de pols, het gezicht en de tong. Op grond van al deze informatie kiezen we een insteek en maak ik lessen specifiek voor jou, waardoor je de balans weer kunt herstellen. Deze lessen voeren we samen uit.
Indien gewenst kun je een serie oefeningen krijgen op tekst, audio of video zodat je er zelf mee verder kunt. Aanvullend advies t.a.v. voeding en leestijl is mogelijk.

Een behandeling met acupressuur behoort ook tot de mogelijkheden.

Individuele lessen worden ingezet voor herstel van de balans bij de meest uiteenlopende fysieke of psychisch/emotionele zaken. Dit kan zijn; rug, nek en schouders, hoofdpijn, slaapproblemen, stress of burn-out, herstel na Corona, astma, reuma, oedeem, darmklachten, vermoeidheid, gewrichten, duizeligheid, enz. enz. In alle gevallen wordt gewerkt aan het verminderen of opheffen van de klachten en herstel van de balans.

Leeftijd speelt geen enkele rol. De oudste deelnemers aan de individuele trajecten zijn 89 jaar. En zelfs als je bedlegerig bent of door ziekte bijna niets kan, valt er veel winst te behalen.

Individuele sessie buiten

Review: Door jou kan ik beter naar mijn lichaam luisteren en kan ik er weer meer op vertrouwen. Wonderlijk dat het zomaar kan met de juiste drukpunten!

Review:  Janine komt eens per week naar mijn huis en ik zie er altijd naar uit. Ze let op wat ik nodig heb en ik heb behoorlijke vooruitgang gemaakt. Omdat ze zich alleen op mij hoeft te richten kunnen we specifieke problemen aanpakken. Ze is effectief en vriendelijk en ik kan haar zeer zeker aanraden, of het nu voor privé of groepslessen is! (M: 79 jaar)

Feedback Do-In Academy: Prachtig Janine! Je hebt je de magie van de meridianen eigen gemaakt en weet je observaties te vervlechten tot ingenieuze mooie series.

Herstel na Corona: Ook hierin heeft Do-In je het nodige te bieden: meer ademruimte, meer energie, ontspanning in je hoofd en een verbeterde weerstand. De oefeningen en acupressuur bevorderen de circulatie in je lichaam, wat je spieren ontspant en versterkt. Je conditie neemt toe en je voelt je beter in je vel. Er ontstaat weer balans. Hierdoor komt er ruimte voor nieuwe dingen.

Zeker weten: het origineelste cadeau komt van jou!

Yoga als Cadeau: Op zoek naar een origineel idee? Geef dan eens een yogales cadeau. Hierbij boek je op aanvraag een Do-In les voor bijvoorbeeld vriend of vriendin, collega, schoonmoeder of goeie buur. Thema en locatie in overleg.


Yoga voor ouder en kind

Ook voor kinderen zijn er mogelijkheden bij Pit4U. Samen met je pap of mam, individueel, in kleine groepjes of als buitenactiviteit. Speels bewegen met veel plezier: in dierenhoudingen, je lichaam als letter en duo-oefeningen.  En met heel veel leuke weetjes over jezelf.

Wist je dat…
-je kunt bewegen als een beer
-je kunt fladderen als een vlinder
-je kunt eten als een olifant met z’n slurf

En dat…
Er ook ‘knopjes’ zijn op je lichaam om beter te horen, te slapen of wakker te worden? En zelfs tegen wagenziekte of de hik?

Op een speelse manier leert je kind omgaan met dagelijkse prikkels, spanningen te verwerken en tot rust te komen. Door te ontdekken wat helpt en welke knopjes (acupressuur) je zelf kan gebruiken, krijgt het meer grip op hoe het zich voelt. Je eigen lichaam heb je altijd bij je en je hebt dus ook altijd toegang tot je eigen energie. Als jij en je kind daar meer zicht op krijgen, kun je dit zelf beïnvloeden. Je kind kan ontspannen en krijgt ruimte om zich te ontwikkelen, omdat het zelf de aan- en uitknopjes kan vinden.

Workshops voor beeldschermwerkers: Vanuit Pit4U geef ik workshops voor beeldschermwerkers, zowel aan particulieren als bedrijven. Wie vele uren per dag achter een beeldscherm zit, kent de klachten. Nek en schouders worden stijf, je krijgt last van je rug of ogen, de ademhaling wordt oppervlakkig en na verloop van tijd voel je je moe en neem je de informatie niet meer goed op. Met oefeningen en acupressuur zijn veel van deze klachten te voorkomen of te verlichten

Door de energie weer te laten stromen, voel je je opgefrist en ontspannen, je concentratie en focus nemen toe en je voelt je meer energiek en in balans. De oefeningen zijn heel makkelijk uit te voeren achter het beeldscherm. De workshops worden gegeven aan groepen en op aanvraag individueel.

Workshops voor bedrijven: Voor bedrijven zijn er naast workshops voor Beeldschermwerkers veel andere mogelijkheden, zoals een activiteit op teamdagen, afscheid van een collega, een feestelijke gebeurtenis, individuele trajecten voor medewerkers, lessen voor doelgroepen (mensen met rugklachten, astma, burn-out, enz.).

Deze zomer:
Ook deze zomer zijn er weer buitenlessen: Do-In yoga op verschillende dagen, tijden en inspirerende locaties. Aanmelden via info@pit4u.nl. Je krijgt dan de route en alle andere informatie die je nodig hebt.

Voor aanmelding en informatie: info@pit4u.nl