Programma

Actueel:

Do-In yoga live online

Het gaat weer beginnen!
De nieuwe serie Do-In yoga live online.
Yoga in combinatie met acupressuur, met winterthema’s,
interessante weetjes en meer verbinding met jezelf.

5x op dinsdagavond, van 24 januari t/m 21 februari2022
Tijd: 19.30 uur
Lessen van 50 minuten
Geschikt voor elk niveau.
Inlogcodes via ZOOM
Zet je camera aan of uit, doe lekker mee vanuit je eigen huis, je eigen plek en op je eigen manier.
5x voor €32,50
En mis je een keer of komt het niet uit: de opname van de les kun je nog een aantal dagen gebruiken.

Voor vragen en aanmelden kun je terecht bij Janine, via info@pit4u.nl
Welkom!

Lentedag Do-In yoga:

Op zaterdag 11 maart organiseer ik samen met mijn lieve leuke
collega Maaike van der Voort een Lentedag Do-In yoga in Amersfoort.
We hebben een prachtige locatie hiervoor gevonden in een rustig gedeelte van de oude binnenstad.
De fijne energie in deze mooie kapel, het licht en de vele planten kloppen helemaal met wat we er willen gaan doen.

Op deze dag gaan we de Lente-energie verwelkomen. Met Do-In yoga in originele Lentethema’s, leuke extra’s en tussendoortjes en een biologische lunch belooft dit een heerlijke dag te worden.
Laat de Lente-energie maar stromen, voor meer energie en plezier, flexibiliteit, een frisse blik, mooie plannen, zuivering en veel ruimte en ontspanning in jezelf.

De verwachting is dat de groep snel vol zal zitten. Heb je zin om mee te doen, grijp dan je kans!

Wanneer: zaterdag 11 maart 2023
Waar: Weverssingel 36 te Amersfoort
Aanmelden: bij Janine via info@pit4u.nl
Kosten: €95,= inclusief lunch, thee, de lessen, een mooie handout en de extraatjes.
Tijd: inloop vanaf 9.30 uur. Start 10.00 uur, afronding rond 16.00 uur.

Mocht je vragen hebben, laat gerust weten.
Zullen we een plekje voor je reserveren?

Do-In Yoga:
De yogalessen geef ik in verschillende variaties. Net als bij veel andere vormen van yoga werken we met houdingen, strekkingen en dynamische oefeningen. Het speciale van Do-In is dat er tijdens de lessen ook gebruik wordt gemaakt van acupressuur. Hierbij activeer je bepaalde punten op je lichaam, waardoor je de energie beter laat stromen. Je kunt dit vaak letterlijk voelen. Sommige van deze acu-punten hebben een ontspannende werking, andere zijn meer activerend. Verder maken we gebruik van de adem, visualisaties en meditatie. Aan het eind voel je je meer vitaal, ontspannen en in balans. De lessen zijn geschikt voor iedereen. Op een laagdrempelige manier leg ik de oefeningen uit en krijg je opties om ze uit te voeren. Hierbij stem je altijd af op je eigen lichaam en maakt het niet uit of je lenig bent of stijf, ervaren of dat je nog nooit aan yoga hebt gedaan.

Do-In yoga bij Studio Omnis in Leusden

Elke donderdagavond geef ik van 19.00 – 20.15 uur Do-In les bij Studio Omnis in Leusden, Larikslaan 2.
Ook geef ik daar stoelyoga op donderdagmorgen van 11.30 – 12.30 uur. Aanmelden via de website: https://studio-omnisleusden.nl/

Stoelyoga

Heb je altijd al eens willen kennismaken met Do-In? En is de variatie op een stoel meer iets voor jou?
Kom dan eens meedoen bij Studio Omnis in Leusden.
Elke donderdag van 11.30 – 12.30 uur kun je hier een les stoelyoga volgen.
Stoelyoga is een laagdrempelige vorm van Do-In, geschikt voor alle leeftijden en een heerlijke manier om in beweging te blijven.
Want ook op een stoel is er ontzettend veel mogelijk.
Bij stoelyoga activeer je je spieren, laat je de energie stromen en creëer je rust en balans.
En in groepsverband is het nog heel gezellig ook!

Je leert oefeningen en drukpunten die je thuis kunt blijven doen.
Er zijn zittende oefeningen en soms ook staande, waarbij de stoel dient ter ondersteuning.

Met als resultaat:
– Ontspanning en flexibiliteit
– Pijnverlichting en spierversterking
– Ademruimte en bewustwording
– Soepele gewrichten en herstel van balans
– Meer energie en vitaliteit

Doe je mee?
Aanmelden kan via de website:
https://studio-omnisleusden.nl/proefles-stoelyoga/

Online-lessen

Do-In yoga online geef ik via ZOOM aan deelnemers uit het hele land. Via het beeldscherm verbinden we ons met elkaar en elke les heeft een eigen thema.

Deze zijn soms gekoppeld aan het seizoen, met thema’s als: Laat de Lente-energie stromen, Vier de zomer!  Ook werk ik met thema’s als: aarden, versterk je immuunsysteem, soepele rug, spijvertering in balans, centreren, gezichtsyoga, lekker slapen.

Buitenyoga

Buitenyoga vindt plaats als Outdoor Do-In, op mooie locaties rondom Amersfoort of op aanvraag elders. Ook organiseer ik regelmatig Do-In walks, een yogatocht waarbij we onderweg op verschillende plekken een Do-In serie doen. Soms zijn er thematochten, zoals Yoga op Dierendag en Yoga op de Hei. Voor de buitenlessen zijn speciale cadeaubonnen verkrijgbaar.

Yoga individueel: Dit is mogelijk als losse les of in de vorm van een traject; bij je thuis, op locatie, buiten of online. In het geval van een losse les geef je aan wat je behoefte is of waaraan je graag wilt werken. Ik maak dan een speciale les voor jou, afgestemd op je vraag. Als je meer wilt, is een traject mogelijk. Tijdens een intake nemen we je vragen en wensen door en doen we een aantal oefeningen. Hierdoor achterhalen we de balans en onbalans in je energiesysteem, zodat duidelijk wordt wat er nodig is. Ik maak daarbij gebruik van oosterse diagnosetechnieken, zoals via de pols, het gezicht en de tong. Op grond van al deze informatie kiezen we een insteek en maak ik lessen specifiek voor jou, waardoor je de balans weer kunt herstellen. Deze lessen voeren we samen uit.
Indien gewenst kun je een serie oefeningen krijgen op tekst, audio of video zodat je er zelf mee verder kunt. Aanvullend advies t.a.v. voeding en leestijl is mogelijk.

Een behandeling met acupressuur behoort ook tot de mogelijkheden.

Individuele lessen worden ingezet voor herstel van de balans bij de meest uiteenlopende fysieke of psychisch/emotionele aandachtsgebieden. Dit kan zijn; rug, nek en schouders, hoofdpijn, slaapproblemen, stress of burn-out, herstel na Corona, astma, reuma, oedeem, darmklachten, vermoeidheid, gewrichten, duizeligheid, enz. enz. In alle gevallen wordt gewerkt aan het verminderen of opheffen van de klachten en herstel van de balans.

Leeftijd speelt geen enkele rol. De oudste deelnemers aan de individuele trajecten zijn 89 jaar. En zelfs als je bedlegerig bent of door ziekte bijna niets kan, valt er veel winst te behalen.

Review: Door jou kan ik beter naar mijn lichaam luisteren en kan ik er weer meer op vertrouwen. Wonderlijk dat het zomaar kan met de juiste drukpunten!

Review:  Janine komt eens per week naar mijn huis en ik zie er altijd naar uit. Ze let op wat ik nodig heb en ik heb behoorlijke vooruitgang gemaakt. Omdat ze zich alleen op mij hoeft te richten kunnen we specifieke problemen aanpakken. Ze is effectief en vriendelijk en ik kan haar zeer zeker aanraden, of het nu voor privé of groepslessen is! (M: 79 jaar)

Als gestalttherapeut met 30 jaar ervaring wíst ik wel dat wij mensen een integraal geheel zijn waarin alles met alles samen hangt. En ik was al op de hoogte van wat meridianen betekenen. Maar het onder begeleiding van Janine lijfelijk ervaren, bleek toch een mooie en nieuwe ervaring voor mij te zijn. Reuze bedankt, Janine’.

‘Janine haar enthousiasme is aanstekelijk, net als haar bevlogenheid over het werken met oosterse geneeswijze, acupressuur en Do-In yoga.
En ik vind het elke keer zo leuk en verrassend om haar kijk op gezondheid en klachten te horen.

Ik ben enthousiast over haar werkwijze omdat je haar methode vrij gemakkelijk kan ervaren en vaak ook snel het effect ervan kan voelen.
Ik heb inmiddels al best wat acupressuurpunten ervaren. En als ik deze plekken licht masseer of aanraak, voel ik al gauw meer stroming, ontspanning of ruimte ontstaan.
Het voelt wonderlijk, hoe snel je eigen aanraking je lichaam in beweging brengt. En hoe zij feilloos deze plekken bij klachten weet te vinden’.

Dankjewel Janine. Ik vond het heel fijn en ga jouw naam ook zeker doorgeven aan een paar vriendinnen met klachten!

Feedback Do-In Academy: Prachtig Janine! Je hebt je de magie van de meridianen eigen gemaakt en weet je observaties te vervlechten tot ingenieuze mooie series.
(Lilian Kluivers)

Herstel na Corona: Ook hierin heeft Do-In je het nodige te bieden: meer ademruimte, meer energie, ontspanning in je hoofd en een verbeterde weerstand. De oefeningen en acupressuur bevorderen de circulatie in je lichaam, wat je spieren ontspant en versterkt. Je conditie neemt toe en je voelt je beter in je vel. Er ontstaat weer balans. Hierdoor komt er ruimte voor nieuwe dingen.

Zeker weten: het origineelste cadeau komt van jou!

Yoga als Cadeau: Op zoek naar een origineel idee? Geef dan eens een yogales cadeau. Hierbij boek je op aanvraag een Do-In les voor bijvoorbeeld vriend of vriendin, collega, schoonmoeder of goeie buur. Thema en locatie in overleg.


Yoga voor ouder en kind

Ook voor kinderen zijn er mogelijkheden bij Pit4U. Samen met je pap of mam, individueel, in kleine groepjes of als buitenactiviteit. Speels bewegen met veel plezier: in dierenhoudingen, je lichaam als letter en duo-oefeningen. 
En met heel veel leuke weetjes over jezelf.

Wist je dat…
-je kunt bewegen als een beer
-je kunt fladderen als een vlinder
-je kunt eten als een olifant met z’n slurf

En dat…
Er ook ‘knopjes’ zijn op je lichaam om beter te horen, te slapen of wakker te worden? En zelfs tegen wagenziekte of de hik?

Op een speelse manier leert je kind omgaan met dagelijkse prikkels, spanningen te verwerken en tot rust te komen. Door te ontdekken wat helpt en welke knopjes (acupressuur) je zelf kan gebruiken, krijgt het meer grip op hoe het zich voelt. Je eigen lichaam heb je altijd bij je en je hebt dus ook altijd toegang tot je eigen energie. Als jij en je kind daar meer zicht op krijgen, kun je dit zelf beïnvloeden. Je kind kan ontspannen en krijgt ruimte om zich te ontwikkelen, omdat het zelf de aan- en uitknopjes kan vinden.

Workshops voor beeldschermwerkers: Vanuit Pit4U geef ik workshops voor beeldschermwerkers, zowel aan particulieren als bedrijven. Wie vele uren per dag achter een beeldscherm zit, kent de klachten. Nek en schouders worden stijf, je krijgt last van je rug of ogen, de ademhaling wordt oppervlakkig en na verloop van tijd voel je je moe en neem je de informatie niet meer goed op. Met oefeningen en acupressuur zijn veel van deze klachten te voorkomen of te verlichten

Door de energie weer te laten stromen, voel je je opgefrist en ontspannen, je concentratie en focus nemen toe en je voelt je meer energiek en in balans. De oefeningen zijn heel makkelijk uit te voeren achter het beeldscherm. De workshops worden gegeven aan groepen en op aanvraag individueel.

Workshops voor bedrijven: Voor bedrijven zijn er naast workshops voor Beeldschermwerkers veel andere mogelijkheden, zoals een activiteit op teamdagen, afscheid van een collega, een feestelijke gebeurtenis, individuele trajecten voor medewerkers, lessen voor doelgroepen (mensen met rugklachten, astma, burn-out, enz.).

Voor aanmelding en informatie: info@pit4u.nl