Programma

Actueel:

De eerstvolgende Do-In yogalessen vinden plaats op donderdagavond, 5x vanaf 18-03-2021. Tijdstip 19.30 uur via ZOOM. Duur: 45 à 50 minuten. Prijs 5x voor 25 €.

Workshops voor beeldschermwerkers: 3x op maandagavond van 19.30 – 20.00 uur. Prijs: 3x voor 12€. Data: 22-03, 29-03 en 12-04.

Informatie en aanmelding via info@pit4u.nl

Wanneer je hebt betaald, ontvang je de inlogcodes en kun je meedoen.

Workshops voor beeldschermwerkers: Vanuit Pit4U geef ik workshops voor beeldschermwerkers, zowel aan particulieren als bedrijven. Wie vele uren per dag achter een beeldscherm zit, kent de klachten. Nek en schouders worden stijf, je krijgt last van je rug of ogen, de ademhaling wordt oppervlakkig en na verloop van tijd voel je je moe en neem je de informatie niet meer goed op. Met oefeningen en acupressuur zijn veel van deze klachten te voorkomen of te verlichten.

Door de energie weer te laten stromen, voel je je opgefrist en ontspannen, je concentratie en focus nemen toe en je voelt je meer energiek en in balans. De oefeningen zijn heel makkelijk uit te voeren achter het beeldscherm. De workshops worden gegeven aan groepen en op aanvraag individueel.

Do-In Yogalessen: De yogalessen geef ik in verschillende variaties. Net als bij veel andere vormen van yoga werken we met houdingen, strekkingen en dynamische oefeningen. Het speciale van Do-In is dat er tijdens de lessen ook gebruik wordt gemaakt van acupressuur. Hierbij activeer je bepaalde punten op je lichaam, waardoor je de energie beter laat stromen. Je kunt dit vaak letterlijk voelen. Sommige van deze acu-punten hebben een ontspannende werking, andere zijn meer activerend. Verder maken we gebruik van de adem, visualisaties en meditatie. Aan het eind voel je je meer vitaal, ontspannen en in balans. De lessen zijn geschikt voor iedereen. Op een laagdrempelige manier leg ik de oefeningen uit en krijg je opties om ze uit te voeren. Hierbij stem je altijd af op je eigen lichaam en maakt het niet uit of je lenig bent of stijf, ervaren of dat je nog nooit aan yoga hebt gedaan.

Online-lessen geef ik via ZOOM aan deelnemers uit het hele land. Via het beeldscherm verbinden we ons met elkaar en elke les heeft een eigen thema. Deze zijn soms gekoppeld aan het seizoen, met thema’s als: Laat de Lente-energie stromen, Vier de zomer!  Ook werk ik met thema’s als: aarden, versterk je immuunsysteem, soepele rug, spijvertering in balans, centreren, gezichtsyoga, lekker slapen.

Buitenyoga vindt plaats als Outdoor Do-In, op mooie locaties rondom Amersfoort of op aanvraag elders. Ook organiseer ik regelmatig Do-In walks, een yogatocht waarbij we onderweg op verschillende plekken een Do-In serie doen. Soms zijn er speciale thematochten, zoals Yoga op Dierendag en Yoga op de Hei.

Zeker weten: het origineelste cadeau komt van jou!

Yoga als Cadeau. Op zoek naar een origineel idee? Geef dan eens een yogales cadeau. Hierbij boek je op aanvraag een Do-In les voor bijvoorbeeld vriend of vriendin, collega, schoonmoeder of goeie buur. Thema en locatie in overleg.

Yoga individueel. Dit is mogelijk als losse les of in de vorm van een traject; op locatie, buiten of online. In het geval van losse les(sen) geef je aan wat je behoefte is of waaraan je graag wilt werken. Ik maak dan een speciale les voor jou, afgestemd op je vraag. Als je meer wilt, is een traject mogelijk. Na een intake, waarin we je vragen en wensen doornemen, volgt er een sessie met oefeningen. Hierin achterhalen we de balans en onbalans in je energiesysteem, zodat duidelijk wordt wat er nodig is. Op grond hiervan maak ik lessen die specifiek op jou zijn afgestemd, waardoor je de balans weer kunt herstellen. Deze lessen voeren we samen uit en krijg je vervolgens op tekst, audio of video zodat je er thuis zelf mee verder kunt. Aanvullend advies t.a.v. voeding en leestijl is mogelijk.

Leeftijd speelt geen enkele rol. De oudste deelnemers aan de individuele trajecten zijn 88 jaar. En ook als je bedlegerig bent of door ziekte bijna niets kan, valt er veel winst te behalen.

Herstel na Corona. Ook hierin heeft Do-In je veel te bieden: meer ademruimte, meer energie, ontspanning in je hoofd en een verbeterde weerstand. De oefeningen en acupressuur bevorderen de circulatie in je lichaam, wat je spieren ontspant en versterkt. Je conditie neemt toe en je voelt je weer beter in je vel en meer in balans. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe dingen.