Programma

Actueel:

De online lessen Do-In starten weer!


Do-In online gaat weer van start!
Vijf weken op donderdagagavond om 19.30 uur.


Lessen van 50 minuten met afwisselende thema’s, yoga en acupressuur. Ervaring is niet nodig. De lessen zijn geschikt voor elk niveau.
Kosten: vijf lessen voor 30€.
Na ontvangst van betaling ontvang je de instructies en inlogcodes.
Data: 27-01, 03-02, 10-02, 17-02, 24-02-2022
Voor aanmelden of meer informatie: mail naar Janine via info@pit4u.nl
Mocht je eerst even telefonisch contact willen, dan kan dat natuurlijk ook. En kun je pas later meedoen of wil je het eerst eens proberen, vraag naar de mogelijkheden. Welkom!

Do-In Yogalessen: De yogalessen geef ik in verschillende variaties. Net als bij veel andere vormen van yoga werken we met houdingen, strekkingen en dynamische oefeningen. Het speciale van Do-In is dat er tijdens de lessen ook gebruik wordt gemaakt van acupressuur. Hierbij activeer je bepaalde punten op je lichaam, waardoor je de energie beter laat stromen. Je kunt dit vaak letterlijk voelen. Sommige van deze acu-punten hebben een ontspannende werking, andere zijn meer activerend. Verder maken we gebruik van de adem, visualisaties en meditatie. Aan het eind voel je je meer vitaal, ontspannen en in balans. De lessen zijn geschikt voor iedereen. Op een laagdrempelige manier leg ik de oefeningen uit en krijg je opties om ze uit te voeren. Hierbij stem je altijd af op je eigen lichaam en maakt het niet uit of je lenig bent of stijf, ervaren of dat je nog nooit aan yoga hebt gedaan.

Online-lessen geef ik via ZOOM aan deelnemers uit het hele land. Via het beeldscherm verbinden we ons met elkaar en elke les heeft een eigen thema. Deze zijn soms gekoppeld aan het seizoen, met thema’s als: Laat de Lente-energie stromen, Vier de zomer!  Ook werk ik met thema’s als: aarden, versterk je immuunsysteem, soepele rug, spijvertering in balans, centreren, gezichtsyoga, lekker slapen.

Buitenyoga vindt plaats als Outdoor Do-In, op mooie locaties rondom Amersfoort of op aanvraag elders. Ook organiseer ik regelmatig Do-In walks, een yogatocht waarbij we onderweg op verschillende plekken een Do-In serie doen. Soms zijn er speciale thematochten, zoals Yoga op Dierendag en Yoga op de Hei.

Zeker weten: het origineelste cadeau komt van jou!

Yoga als Cadeau: Op zoek naar een origineel idee? Geef dan eens een yogales cadeau. Hierbij boek je op aanvraag een Do-In les voor bijvoorbeeld vriend of vriendin, collega, schoonmoeder of goeie buur. Thema en locatie in overleg.


Yoga individueel: Dit is mogelijk als losse les of in de vorm van een traject; bij je thuis, op locatie, buiten of online. In het geval van een losse les geef je aan wat je behoefte is of waaraan je graag wilt werken. Ik maak dan een speciale les voor jou, afgestemd op je vraag. Als je meer wilt, is een traject mogelijk. Tijdens een intake nemen we je vragen en wensen door en doen we een aantal oefeningen. Hierdoor achterhalen we de balans en onbalans in je energiesysteem, zodat duidelijk wordt wat er nodig is. Ik maak daarbij gebruik van oosterse diagnosetechnieken, zoals via de pols, het gezicht en de tong. Op grond van al deze informatie kiezen we een insteek en maak ik lessen specifiek voor jou, waardoor je de balans weer kunt herstellen. Deze lessen voeren we samen uit.
Indien gewenst kun je een serie oefeningen krijgen op tekst, audio of video zodat je er zelf mee verder kunt. Aanvullend advies t.a.v. voeding en leestijl is mogelijk.

Leeftijd speelt geen enkele rol. De oudste deelnemers aan de individuele trajecten zijn 88 jaar. En zelfs als je bedlegerig bent of door ziekte bijna niets kan, valt er veel winst te behalen.

Individuele sessie buiten

Feedback Do-In Academy: Prachtig Janine! Je hebt je de magie van de meridianen eigen gemaakt en weet je observaties te vervlechten tot ingenieuze mooie series.

Herstel na Corona: Ook hierin heeft Do-In je het nodige te bieden: meer ademruimte, meer energie, ontspanning in je hoofd en een verbeterde weerstand. De oefeningen en acupressuur bevorderen de circulatie in je lichaam, wat je spieren ontspant en versterkt. Je conditie neemt toe en je voelt je beter in je vel. Er ontstaat weer balans. Hierdoor komt er ruimte voor nieuwe dingen.

Yoga voor ouder en kind

Ook voor kinderen zijn er mogelijkheden bij Pit4U. Samen met je pap of mam, individueel, in kleine groepjes of als buitenactiviteit. Speels bewegen met veel plezier: in dierenhoudingen, je lichaam als letter en duo-oefeningen.  En met heel veel leuke weetjes over jezelf.

Wist je dat…
-je kunt bewegen als een beer
-je kunt fladderen als een vlinder
-je kunt eten als een olifant met z’n slurf

En dat…
Er ook ‘knopjes’ zijn op je lichaam om beter te horen, te slapen of wakker te worden? En zelfs tegen wagenziekte of de hik?

Op een speelse manier leert je kind omgaan met dagelijkse prikkels, spanningen te verwerken en tot rust te komen. Door te ontdekken wat helpt en welke knopjes (acupressuur) je zelf kan gebruiken, krijgt het meer grip op hoe het zich voelt. Je eigen lichaam heb je altijd bij je en je hebt dus ook altijd toegang tot je eigen energie. Als jij en je kind daar meer zicht op krijgen, kun je dit zelf beïnvloeden. Je kind kan ontspannen en krijgt ruimte om zich te ontwikkelen, omdat het zelf de aan- en uitknopjes kan vinden.

Workshops voor beeldschermwerkers: Vanuit Pit4U geef ik workshops voor beeldschermwerkers, zowel aan particulieren als bedrijven. Wie vele uren per dag achter een beeldscherm zit, kent de klachten. Nek en schouders worden stijf, je krijgt last van je rug of ogen, de ademhaling wordt oppervlakkig en na verloop van tijd voel je je moe en neem je de informatie niet meer goed op. Met oefeningen en acupressuur zijn veel van deze klachten te voorkomen of te verlichten

Door de energie weer te laten stromen, voel je je opgefrist en ontspannen, je concentratie en focus nemen toe en je voelt je meer energiek en in balans. De oefeningen zijn heel makkelijk uit te voeren achter het beeldscherm. De workshops worden gegeven aan groepen en op aanvraag individueel.

Workshops voor bedrijven: Voor bedrijven zijn er naast workshops voor Beeldschermwerkers veel andere mogelijkheden, zoals een activiteit op teamdagen, afscheid van een collega, een feestelijke gebeurtenis, individuele trajecten voor medewerkers, lessen voor doelgroepen (mensen met rugklachten, astma, burn-out, enz.).

Deze zomer:
Ook deze zomer zijn er weer buitenlessen: Do-In yoga op verschillende dagen, tijden en inspirerende locaties. Aanmelden via info@pit4u.nl. Je krijgt dan de route en alle andere informatie die je nodig hebt.

Data:
Woensdag 23-06-2021 om 10.00 uur in de Schammer; een natuurgebiedje tussen Leusden en Amersfoort.

Zaterdag 03-07-2021 om 10.00 uur: Yoga bij de Boer. Een vrolijke les op een leuke locatie, waarbij je na afloop het biologische winkeltje kunt bezoeken.

Woensdag 07-07 om 10.00 uur weer in de Schammer.
Net als donderdag 08-07 om 19.30 uur.

Zaterdag 24-07-2021 om 10.45 uur: Do-In yoga in theetuin De Heyligenberg, waar je na afloop iets lekkers kunt eten of drinken.

Maandag 26-07-2021: Ouder en Kindyoga: 19.00 uur buiten in Leusden.

Voor aanmelding en informatie: info@pit4u.nl